Usein kysytyt kysymykset


Miksi myydä itse?
Kodin myynnissä ei ole sellaisia vaiheita, joista et itsenäisesti selviäisi. Brokerit tekee siitä entistä helpompaa, sillä saat meiltä valmiit kontaktit ja opastuksen myynnin eri vaiheisiin. Säästösi on tuhansia euroja, mikäli päätät myydä oman kotisi itsenäisesti, Brokerit tukenasi. Olet oman kotisi paras asiantuntija, joten miksi et hyödyntäisi tietämystäsi. Sinä itse osaat kertoa kodistasi ja sen ympäristöstä parhaiten.


Vastaako kiinteistönvälittäjä kaupasta, mikäli kaupan jälkeen löytyy kaupasta moitittavaa?
Vastuuta ei voi koskaan ulkoistaa, joten kiinteistönvälittäjän käyttäminen ei muuta sitä tosiasiaa, että asunnon omistajana ja myyjänä olet juridisesti aina vastuussa asuntokaupoistasi viimekädessä itse. Kiinteistönvälittäjää käyttämällä et vähennä vastuustasi myyjänä.


Onko luvassa kamala paperisota, kun aloitan asunnon myynnin itsenäisesti?
Ei missään nimessä. On totta, että tiettyjä dokumentteja vaaditaan aina asuntoa myydessä, mutta saat ne muutamalla klikkauksella tai yhdellä puhelinsoitolla isännöitsijältä tai kiinteistöä myydessäsi maanmittauslaitokselta. Kustakin dokumentista tulee pieni kustannus, mutta joutuisit joka tapauksessa kustantamaan dokumentit vaikka käyttäisit apunasi kiinteistönvälittäjää. Brokerit.fi- palvelusta löydät tiedot, mistä tarvittavat paperit saat tilattua, mutta tästä vaiheesta ei kannata kantaa huolta. Samat asiat joudut kodistasi selvittämään myös välittäjälle, joten lisätyötä sinulle tästä myynnin vaiheesta itsenäisenä myyjänä ei juurikaan synny.


Miten asuntonäytöt hoituvat ilman kiinteistönvälittäjää?
Näyttöjen suhteen tulet pääsemään paljon helpommalla, verrattuna siihen, jos välittäjä myisi kotiasi. Nyt et joudu pakoilemaan näyttöjen aikana muualla ja pohtimaan sitä, tuleeko kukaan katsomaan kotiasi. Et joudu odottelemaan välittäjän tilanneraporttia näytöltä, vaan olet itse ajan tasalla jatkuvasti ja päätät myös itse milloin ja koska kotiasi tullaan katsomaan. Jos käytät Brokereiden L –pakettia, sisältää se kotisi 3D kuvauksen. Tämä vähentää livenäyttöjä entisestään, sillä kotiisi voidaan tehdä virtuaalikäyntejä 24/7 3D kuvaustekniikan ansiosta. Kotiisi saapuu paikalle ainoastaan ne todelliset ostajaehdokkaat ja turhat asuntonäytöt jäävät minimiin.


Miten selviän tarjouksentekovaiheesta ilman välittäjää?
Helposti. Brokerit ovat kehitelleet sähköisen työkalun myyjän ja ostajan väliseen keskusteluun. Yksityisen myyjän ja ostajan ehkä hieman kiusalliseksikin koettu hintakeskustelu voidaan käydä jatkossa Brokereille tehdyn sähköisen keskustelun avulla. Ostaja voi rekisteröityneenä asiakkaana ottaa myyjään yhteyttä, kysyä lisätietoa ja jättää vaikkapa tarjouksen kohteesta.


Onko välttämätöntä tehdä kosteusmittaus / kuntokartoitus ennen kaupantekoa?
Se ei ole välttämätöntä, mutta sitä suositellaan kyllä aina ennen kaupantekoa. Myyjän sekä ostajan turvaksi. Brokereilla on useita yhteistyökumppaneita, jotka ovat alansa ammattilaisia ja joihin saat helposti yhteyden Brokereiden kautta.


Miten toimitaan tarjouksen hyväksymisen jälkeen, mistä kauppakirjat saadaan?
Kun tarjous on hyväksytty, on vuorossa kauppakirjojen laatiminen. S ja M pakettia käyttäessäsi voit laatia kauppakirjan itse Brokereiden kauppakirjapohjaan (joka on kiinteistölakimiehen laatima pohja). L paketti sisältää palvelun, jossa yhdessä lakimiehen kanssa sinulle laaditaan kauppakirja myyntiä varten. Kauppakirja on kodin myynnin asiakirjoista se tärkein, joten sen laatimiseen kannattaa panostaa. Jos olet epävarma asiassa, suosittelemme käyttämään lakimiehen palveluita tässä vaiheessa.